FAQ – De meest gestelde vragen over een kano huren bij KanoHurenHolland

 • Organiseert KanoHurenHolland ook meerdaagse tochten?
  Ja, dat doen wij. Na een dag kanoën ga je op een prachtige locatie uitrusten en je slaapt (naar keuze) in een tent of fort. Een nacht slapen in een fort vergeet je nooit meer. De volgende dag stap je weer in de kano. En wij regelen verder alles voor je. Graag vertellen wij je hier meer over. Nieuwsgierig? Bel ons even.
 • Hoe lang is een tocht die wij als beginnende kanoërs op een dag kunnen maken?
  Beginnende kanoërs kanoën ongeveer 3 km/uur. Ervaren kanoërs gaan gemiddeld twee maal zo snel. Pauzes en terrasbezoekjes zijn dan nog niet meegerekend.
 • Waar kunnen we vanuit Weesp komend een eerste terrasstop maken?
  Als je over de Vecht gaat kanoën, dan kun je twee kanten op, te weten richting Muiden en richting Nigtevecht/Nederhorst/Vreeland/Loenen etc. Ga je richting Muiden, dan kun je in Muiden wat eten en drinken op een van de vele terrassen (kroegen en restaurants). Ga je de andere kant op, dan ligt een (tussen)stop bij Fort Uitermeer voor de hand. Beiden na een uurtje varen.
 • Wordt er onder alle weersomstandigheden ge-kano-d?
  Alleen bij erg harde wind en regen (en bliksem) gaan de boten niet het water op. Ook als de zon niet schijnt is het prachtig op het water. Een licht regen/windjack biedt al voldoende bescherming omdat je van het bewegen al heel snel ‘op temperatuur’ komt.
 • Kunnen kleine kinderen en ouderen makkelijk mee?
  Voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen zijn goede zwemvesten beschikbaar. In een Canadese kano kunnen kinderen makkelijk meevaren zonder te hoeven peddelen. Voor ouderen geldt: kanoën lukt bijna altijd in een tweepersoonskano tezamen met een sportieve ‘stuurman/vrouw’. Onlangs nam een 80-plusser nog plaats in een tweepersoonskano!
 • Op de website wordt een aantal keer gesproken over ‘maatwerkoplossingen’? Ik wil voor mijn collega’s een teamuitje organiseren, hoe doe ik dit?
  Bel even op en we maken een tocht die is afgestemd op de sportiviteit en de conditie van de gehele groep. Ook een afsluitend etentje kan georganiseerd worden (in Weesp of elders).
 • Hoe vroeg kan ik (al) vertrekken omdat ik een lange kanotocht wil maken met vrienden?
  In Weesp kan vanaf 8.00 uur gestart worden. Buiten Weesp vanaf 9.00 uur.
 • Hoewel ik (goed) kan zwemmen draag ik tijdens het kanoën toch graag een zwemvest. Zijn deze beschikbaar?
  Aan elke deelnemer wordt vooraf gevraagd of hij/zij een zwemvest wil dragen. Zo ja, dan is een zwemvest beschikbaar, van maat S tot maat XL.
 • Beschikt KanoHurenHolland ook over standaardroutes?
  Ja, veel routes zijn beschikbaar. Routes in de Gooi en Vechtstreek, routes in de omgeving Amsterdam, routes over plassen en meren, een fortenroute en ook een grachtenroute in Amsterdam.
 • Kan ik per kano makkelijk kennismaken met de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam?
  Ja, dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld tijdens een kanotocht over de Vecht (10 km) van Muiden naar Nederhorst den Berg passeer je het Muiderslot, vesting Muiden, vesting Weesp, fort Uitermeer en fort Hinderdam. Naarden Vesting kan ook in een tocht worden opgenomen.
 • Welke spieren train ik in de kano?
  Met name je buik- en armspieren krijgen aandacht. Na afloop voelen veel kanoërs het meest hun buikspieren, omdat deze tijdens andere sportieve activiteiten meestal minder aan bod komen dan de armspieren.
 • Kunnen wij na afloop in Weesp ook een borrel drinken of een hapje eten?
  Ja, in Weesp zijn veel terrasjes, kroegen en verschillende goede restaurants. Wij adviseren je graag hierover.
 • Kunnen voor ons bedrijfsuitje ook lunchpakketten worden geregeld?
  Voor groepen groter dan 15 kunnen wij eenvoudige, maar kwalitatief hoogwaardige lunchpakketten verzorgen.
 • Ik wil voor een hele grote groep een bijzondere activiteit organiseren. Hoeveel kanoplaatsen hebben jullie beschikbaar?
  KanoHurenHolland kan een kanoactiviteit organiseren voor groepen tot 50 deelnemers.
 • Zijn er tonnetjes aanwezig om tijdens het varen mijn bagage droog te houden?
  Ja, voor tweepersoonskano’s zijn deze beschikbaar. In de meeste eenpersoonskano’s zit een bagageluik. Hierin kun je een handdoek, jasje, een flesje water e.d. opbergen. Neem voor je telefoon zelf (als dubbele bescherming) een extra plastic zak mee.
 • Is het mogelijk kano’s te huren voor een meerdaagse kanotocht?
  Ja, dit is gemakkelijk te doen. Bel ons even op om afspraken te maken over de gewenste start- en finishplaats.
 • Kan een groepstocht ook begeleid worden door een medewerker van KanoHurenHolland?
  Ja, het is mogelijk om een begeleide tocht te maken. Wij laten je graag de mooiste plekken zien en vertellen je een aantal wetenswaardigheden over de vaaromgeving. Hieraan zijn natuurlijk wel meerkosten verbonden.